Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом у разі нових санкцій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль готовий до розриву відносин з Євросоюзом, якщо проти РФ будуть введені санкції, які «зачеплять важливі і чутливі економічні сфери».

Про це він заявив в інтервʼю пропагандисту Володимиру Соловйову.

«Виходимо з того, що ми готові. У разі, якщо ми ще раз побачимо, як вже відчули неодноразово, що в якихось областях накладаються санкції, які створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру — готуйся до війни», — сказав Лавров.

На уточнювальне запитання Соловйова про готовність розірвати відносини, Лавров відповів ствердно.

  • 21 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликає країни-члени Європейського Союзу значно посилити санкції проти Росії у звʼязку з арештом Олексія Навального.
  • З 4 по 6 лютого верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель був з візитом в Москві, де зустрічався з правозахисниками і главою МЗС РФ. Він наполягав на звільненні Навального і розслідуванні його отруєння. Візит Боррель назвав невдалим, а в Європарламенті його розкритикували. 9 лютого Боррель заявив, що запропонує посилити санкції проти РФ.