В Україні понад 3 тисячі нових хворих на коронавірус. Найбільше — в Івано-Франківській області

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Україні за добу 21 лютого 3 206 нових випадків коронавірусу, 1 443 хворих шпиталізували. Про це очільник МОЗ Максим Степанов повідомив у Facebook.

Також за минулу добу 53 людини померли, 1 353 одужали.

За останню добу найбільшу кількість нових випадків хвороби зареєстрували в Івано-Франківській (515), Вінницькій (328), Житомирській (285), Львівській (279) та Чернівецькій (259) областях.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 1 307 662 людини, одужали 1 147 426 й померли 25 156 пацієнтів.

Нагадаємо, з 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину та буде поділена на чотири рівні («зелений, «жовтий», «помаранчевий» і «червоний») — усе, як і раніше, залежить від поширення коронавірусу в області.

Вакцинація від коронавірусу мала розпочатися в Україні 15 лютого, але її відтермінували через затримки у постачанні. 19 лютого Степанов вилетів до Індії для переговорів із найбільшим виробником вакцин у світі — Serum Institute of India. 21 лютого він повідомив, що вакцину AstraZeneca (500 тисяч доз) для України відвантажили з заводу в Індії.

  • В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць перевищила 90%. У Центральній клінічній лікарні немає вільних ліжок, госпіталізованих розміщують у коридорах та їдальнях. Головний санлікар Ляшко каже, що погіршення ситуації повʼязане з пересуванням туристів. 20 лютого в області почали встановлювати мобільний шпиталь й вже встановили 16 КПП.
  • Зараз в Івано-Франківській області призупинено роботу розважальної інфраструктури та закладів громадського харчування. У пʼяти областях (Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій) посилений контроль за дотриманням карантину.