НКРЕКП уперше анулювала ліцензію одного з постачальників газу. Компанія примусово вносила споживачів у свій реєстр

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
НКРЕКП уперше анулювала ліцензію одного з постачальників газу. Компанія примусово вносила споживачів у свій реєстр

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, уперше позбавила ліцензії постачальника природного газу за зловживання на ринку.

Про це повідомили у пресслужбі НКРЕКП.

«12 лютого на засіданні Нацкомісія ухвалила рішення анулювати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ліцензіату, переважна більшість споживачів якого перебуває в Мелітополі», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час перевірки з’ясувалося, що компанія без отримання заяв про приєднання до договору постачання природного газу включала до свого реєстру побутових споживачів, попри те, що їхнім оператором газорозподільних систем є інший постачальник газу.

«На прикладі цієї компанії всі інші ліцензіати повинні розуміти, що ринок природного газу створений і всі реформи відбуваються для запровадження конкуренції на ринку та вільного вибору постачальника. Тому такі дії, що спричинили примусовий перехід споживача, є неприпустимими», — заявила представниця НКРЕКП Оксана Кривенко.

Окремо в Нацкомісії пояснили, що тепер споживачам цього постачальника потрібно обрати нову компанію. Якщо до 1 березня вони не встигнуть це зробити, то автоматично перейдуть на обслуговування до постачальника «останньої надії».