Протести проти підвищення тарифів: У Житомирі люди увірвалися до облради, а на Буковині перекрили трасу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У кількох регіонах України тривають протести проти зростання тарифів на газ і електроенергію. У Чернівецькій області протестувальники перекрили трасу державного значення Чернівці — Житомир.

У патрульній поліції повідомляють, що люди не пропускають автомобілі — в обидві сторони утворилися великі затори, пише Укрінформ. Вони ходять пішохідним переходом, тримаючи в руках плакати з написом «Ні тарифному геноциду».

У Житомирі містяни вже втретє вийшли на протест, раніше вони теж перекривали дороги. За оцінкою «Суспільного», в акції беруть участь близько 250—300 осіб.

Спочатку протест розпочався на території підприємств «Житомиргаз» і «Житомиргаз збут». Потім люди рушили до обласної ради, де увірвалися до приміщення.

Завершився протести вже у стінах міської ради, де разом з мерією протестувальники мають обговорити тарифні питання.

Протести проти підвищення тарифів тривають ще у кількох областях, зокрема в Полтавській та Закарпатській.

  • У січні 2021 року «Нафтогаз» підвищив ціну на природний газ до 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки. Попередня ціна становила 6,33 гривні. Підвищення регулятор обґрунтував значним зниженням обсягів виробництва тепла, підвищенням заробітної плати для співробітників ТЕЦ, зростанням цін на вугілля та газ і збільшенням витрат на послуги з розподілу газу.
  • Кабінет міністрів вирішив на період карантину або до кінця опалювального сезону запровадити державне регулювання тарифів на газ. Вартість кубометра газу становитиме 6,99 гривні.