Кабмін введе на час карантину державну ціну на газ. Якою вона буде?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кабмін введе на час карантину державну ціну на газ. Якою вона буде?

John-Mark Smith / Unsplash

Кабінет міністрів планує на період карантину або до кінця опалювального сезону запровадити державне регулювання тарифів на газ.

Про це на засіданні уряду повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідне доручення має підготувати Міністерство енергетики. «Державна ціна» має становити 6,99 гривні за кубометр газу. Також премʼєр повідомив, що наразі відповідальні органи влади перевіряють законність підвищення тарифів на доставку газу населенню, а до Верховної Ради внесуть законопроєкт про зниження цих тарифів.

Крім того, Шмигаль доручив Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів підготувати механізм субсидій для тих, хто використовує електричне опалювання.

  • У грудні премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив Міненерго разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ від приватних постачальників. Він закликав українців вибирати як постачальника газу «Нафтогаз», оскільки у нього найнижчі ціни.
  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки.
  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди на 50%.
  • 11 січня Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів підготував два шляхи для вирішення ситуації з підвищенням тарифів на газ і електроенергію.