Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди майже на 50%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди майже на 50%

Dominik Kuhn / Unsplash

Національна комісія з питань державного регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила на 2021 рік тарифи 23 теплоелектростанцій на тепло для населення.

Про це йдеться у відповідному рішенні комісії.

Рішення ухвалили на підставі звернення ТЕЦ. При цьому найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ — 5,5%, найбільше — для «Євро-реконструкції» (Київ) — на 49,7%. Середньозважений тариф на тепло для населенню після підвищення становить 1 121,71 грн/Гкал. При цьому найвищий тариф у Сєвєродонецької ТЕЦ — 1 471,54 грн/Гкал, найнижчий — у ТЕЦ-2 Есхар (Харківська область) — 653,99 грн/Гкал.

НКРЕКП обгрунтувала необхідність підвищення тарифів значним зниженням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням заробітної плати для співробітників ТЕЦ, зростанням цін на вугілля і газ, а також зростанням витрат на послуги з розподілу газу.

  • На початку грудня НКРЕКП вирішила із січня 2021 року знизити тариф національної енергетичної компанії «Укренерго» на передачу електроенергії.
  • На початку жовтня Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає передачу повноважень встановлювати тарифи на комунальні послуги місцевій владі.