Міненерго та АМКУ перевірять обґрунтованість цін на газ. Премʼєр дав доручення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр міністр Денис Шмигаль доручив в. о. голови Міненерго Юрію Вітренку разом із Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ від приватних постачальників.

«Необхідно провести аудит формування тарифів та зниження тих складових тарифу, які є несправедливими і невиправданими з точки зору ринку. Це стосується й питання тарифу на транспортування газу і газових коефіцієнтів», — сказано в повідомленні премʼєра.

Як передає Укрінформ, за словами премʼєра, зараз серед постачальників газу найнижчу ціну пропонує державний НАК «Нафтогаз». «Закликаю українців обирати для себе кращого постачальника і не переплачувати тим, хто все ще намагається спекулятивно заробити на цінах на газ», — сказав Шмигаль.

Також за дорученням премʼєра Міненерго до 25 січня має подати на розгляд уряду і РНБО оновлений паливно-енергетичний баланс України.

  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 грн за куб. метр з ПДВ і без урахування вартості доставки. Зараз вартість газу за куб. метр становить 6,33 грн.
  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — в деяких випадках на 50%.