В Ужгороді почався протест проти підвищення тарифів. До людей вийшов голова Закарпатської ОДА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Ужгороді почався протест проти підвищення тарифів. До людей вийшов голова Закарпатської ОДА

Mukachevo.net

В Ужгороді під будівлею Закарпатської обласної державної адміністрації почалися протести проти зростання тарифів на газ та електроенергію.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Протест почався об 11:00, у ньому взяли участь декілька сотень осіб. До протестувальників вийшов голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, який повідомив, що вчора уряд ухвалив рішення про зниження ціни на газ на 30%.

Зазначається, що людей це не заспокоїло, оскільки невідомо, чи діятиме зниження ціни лише на період карантину, чи продовжиться й надалі. Також мітингарі вимагали від Полоскова пояснити, чому розділили тариф на газопостачання та доставку та що буде далі з тарифом на електроенергію.

У січні 2021 року «Нафтогаз» підвищив ціну на природний газ на рівні 7,22 грн за куб. метр з ПДВ і без урахування вартості доставки. Попередня ціна була 6,33 грн. Підвищення регулятор обґрунтував значним зниженням обсягів виробництва тепла, підвищенням заробітної плати для співробітників ТЕЦ, зростанням цін на вугілля і газ, а також зростанням витрат на послуги з розподілу газу.

Через підвищення тарифів у Чернівецькій, Житомирській та Полтавській областях з 10 січня почалися протести. 12 січня протести почалися й у Закарпатській області.

  • Кабінет міністрів вирішив на період карантину або до кінця опалювального сезону запровадити державне регулювання тарифів на газ. Вартість складе 6,99 грн за куб. м газу.