Закарпатська область приєдналася до протестів проти підвищення тарифів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Закарпатська область приєдналася до протестів проти підвищення тарифів

Севлюш.Інфо

У Виноградові Закарпатської області відбувся масовий мітинг проти підвищення тарифів на газ та електроенергію.

Про це повідомляє «5 канал».

Акція протесту відбулася поблизу районного газового управління. До мітингарів вийшов представник «Закарпаттягазу». Далі люди рушили до міської ради, там чиновникам планують вручити петицію з вимогою негайно скасувати здорожчання газу.

Як пише «Голос Карпат», врешті депутати Виноградівської міськради ухвалили звернення до Президента, керівництва Верховної Ради, Кабміну, Нацкомісії з питань комунальних послуг, Закарпатгазу з вимогою знизити тарифи, оскільки підвищення цін на природний газ та розподіл є «непосильним для населення і веде до його зубожіння».

У січні 2021 року «Нафтогаз» підвищив ціну на природний газ на рівні 7,22 грн за куб. метр з ПДВ і без урахування вартості доставки. Попередня ціна була 6,33 грн. Підвищення регулятор обґрунтував значним зниженням обсягів виробництва тепла, підвищенням заробітної плати для співробітників ТЕЦ, зростанням цін на вугілля і газ, а також зростанням витрат на послуги з розподілу газу.

Через підвищення тарифів у Чернівецькій та Полтавській областях з 10 січня почалися протести.

  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — в деяких випадках на 50%.
  • У вівторок Міністерство енергетики після моніторингу цін на газ в Україні запропонувало з 1 лютого 2021 року обмежити вартість блакитного палива для «вразливих» споживачів.
  • 11 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів підготував два шляхи для вирішення ситуації з підвищенням тарифів на газ і електроенергію.