Навальний написав першого листа після вироку: Правда на нашому боці, залишайтеся вільними

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Навальний написав першого листа після вироку: Правда на нашому боці, залишайтеся вільними

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Російський опозиційній політик Олексій Навальний, якого суд засудив до 2 років та 8 місяців колонії, написав листа — заявив, що відчуває себе вільною людиною завдяки впевненості у своїй правоті й підтримці родини та прибічників. Відповідне повідомлення зʼявилось на його сайті.

«Демонстративне беззаконня, що відбувається зі мною з моменту, як я зійшов з трапа літака — це помста Путіна особисто мені. За те, що вижив, за те, що насмілився повернутися. Тепер ще й за те, що розповів про його палац. Але в ще більшому ступені це послання Путіна і його друзів всій країні: «Бачили, як ми можемо, а? Начхаємо на закони і звернемо в баранячий ріг будь-якого, хто наважиться йти проти нас. Ми і є закон», — написав Навальний.

Опозиціонер закликав росіян не дати себе залякати й обдурити за допомогою ілюзії сили.

«Яка ж це сила, якщо їм доводиться потайки труїти людей і беззаконно їх садити? Де їх всенародна підтримка, якщо вибори вони можуть виграти, тільки не пускаючи на них незалежних кандидатів, а страх перед протестуювальниками змушує їх закривати станції метро?» — додав Навальний.

Свій лист політик закінчив словами «Правда на нашому боці. Залишайтеся вільними».

  • Нагадаємо, суд виніс вирок Навальному 2 лютого 2021 року. У нього був умовний вирок 3,5 року, але суд вирішив змінити його на реальний, адже Навальний не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитись як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, адже лікувався у Берліні від отруєння бойовою отрутою «Новачок».
  • Одразу після оголошення вироку у Росії почалися протести, а міжнародні лідери (США, Британія, Німеччина, Франція) закликали відпустити Навального.