Тупицький просить Венедіктову порушити справу проти співробітників УДО, які не впускали його до суду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Тупицький просить Венедіктову порушити справу проти співробітників УДО, які не впускали його до суду

Конституційний суд України / Facebook

Відсторонений глава Конституційного суду Олександр Тупицький просить генпрокурора Ірину Венедіктову порушити справу проти співробітників Управління державної охорони, які не впускали його на територію суду. Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті КСУ.

Тупицький закликає розпочати розслідування за чотирма статтями (341, 344, 376 та 426-1 Кримінального кодексу) — він звинувачує УДО в перевищенні повноважень під час недопуску його до будівлі суду, а також у «захопленні державних будівель» та «втручанні» у його діяльність та діяльність судових органів.

Суддя стверджує, що 30 грудня 2020 року, 19—22, 25—29 січня, а також 1—2 лютого співробітники УДО не пускали його на територію та до будівлі суду.

Він також скаржиться, що вони не надали «будь-яких документів на підтвердження правомірності своїх дій», а також не назвали ім’я посадовця, який ухвалив рішення не пропускати його в КСУ.

Зазначимо, раніше Тупицький подав до Окружного адмінсуду позов проти держохорони, яка, за його словами, не давала йому виконувати службові повноваження.