ДБР повідомило про підозру главі Конституційного суду Тупицькому

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ДБР повідомило про підозру главі Конституційного суду Тупицькому

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру главі Конституційного суду Олександру Тупицькому за ч. 2 ст. 384, ст. 386 Кримінального кодексу — «неправдиві показання, поєднані зі штучними доказами й підкуп свідка з метою відмови від дачі показань».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У ДБР нагадали, що Тупицького відсторонили указом президента, але він продовжує прибувати на робоче місце й перешкоджає тому, аби установили істину у кримінальному провадженні.

«Більше того, голова КСУ після повідомлення про підозру імітує її невручення, ненабуття статусу підозрюваного, відвідуючи робоче місце», — наголосили у ДБР. Тупицький 19 січня дійсно намагався потрапити до будівлі Конституційного суду, але його не пропустила державна охорона.

Слідчі додали, що секретаріат Конституційного суду фактично перетворили на юридичну фірму Тупицького, оскільки він готує, реєструє та відправляє документи для голови суду, «які не мають жодного відношення до конституційного судочинства, а лише пов’язані з його участю в кримінальному провадженні».

  • Тупицькому намагалися повідомити про підозру 24 грудня. Його підозрюють у підкупі свідка, а також у наданні завідомо неправдивих свідчень. 29 грудня Зеленський своїм указом відсторонив Тупицького на два місяці. У КС назвали указ президента юридично нікчемним й наголосили, що суд продовжує працювати у штатному режимі.
  • Президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв про наміри розпустити чинний склад Конституційного суду та звільнити Тупицького через скандальне рішення щодо антикорупційного законодавства.