МЗС України закликає до нових санкцій проти Росії за придушення мітингів Навального

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту притягнути до відповідальності російську владу за придушення мітингів 31 січня і агресію проти народів сусідніх країн (Україна, Грузія).

Про це йдеться в заяві відомства.

МЗС звинувачує РФ у грубому порушенні свобод людини, беззаконні та насильстві. Відомство зазначає, що влада Росії застосовує аналогічні методи та підходи в міжнародній політиці, підриваючи світову безпеку.

«Такі дії не можуть залишатися без відповіді з боку міжнародного співтовариства. Настав час для більш рішучих дій та притягнення до відповідальності за насильницькі акції проти свого народу й агресію проти народів сусідніх країн [...]. Саме тому мають бути невідкладно застосовані усі міжнародні механізми тиску, зокрема санкційного, за порушення прав людини», — підкреслили у відомстві.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що підтримує російського опозиціонера Олексія Навального, якщо він є ворогом Володимира Путіна. Він додав, що Крим доведеться повернути Україні. При цьому на сайті штабу Навального Крим вказаний як територія Росії.

штаб Навального