Суд у Москві відправив брата Навального та ще трьох соратників політика під домашній арешт

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Суд у Москві відправив під домашній арешт брата російського опозиціонера Олексія Навального Олега Навального у справі про порушення санітарно-епідеміологічних правил на акції протесту 23 січня. Про це повідомляє РБК.

Термін домашнього арешту — два місяці, до 23 березня.

Згодом суд обрав запобіжний захід кільком соратникам опозиціонера — юристу «Фонду боротьби з корупцією» Навального Любов Соболь, главі «Альянсу лікарів» Анастасії Васильєвій та учасниці групи Pussy Riot Марії Альохіній. Їх теж відправили під домашній арешт. Загалом у справі були затримані пʼятеро осіб.

27 січня силовики провели два десятки обшуків у соратників Навального. Зокрема, навідалися і в квартиру опозиціонера, який зараз перебуває під арештом у СІЗО «Матроська тиша». Причиною назвали порушення карантинних норм. На мітингу в Москві нібито було 19 хворих на коронавірус.

Крім того, 29 січня Слідчий комітет Росії заочно предʼявив обвинувачення та оголосив у розшук керівника регіональних штабів Навального Леоніда Волкова. Його звинувачують у залученні підлітків до акції протесту.