Слідком Росії оголосив у розшук соратника Навального Волкова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Слідком Росії оголосив у розшук соратника Навального Волкова

Слідчий комітет Росії заочно предʼявив обвинувачення та оголосив у розшук главу регіональних штабів опозиціонера Олексія Навального Леоніда Волкова. Його звинувачують у залученні підлітків до акції протесту.

За версією слідства, Волков через інтернет закликав підлітків брати участь в акції протесту на підтримку Навального, що відбулася минулої суботи 23 січня. У комітеті кажуть, що їхні висновки підтверджують результати лінгвістичного дослідження.

Волков виїхав з Росії влітку 2019 року і зараз, за даними російської служби BBC, знаходиться в Німеччині.

Після мітингів 23 січня Слідком порушив кілька кримінальних справ проти співробітників «Фонду боротьби з корупцією» Навального. 27 січня силовики провели два десятки обшуків у активістів. У Москві вони затримали юриста ФБК Любов Соболь, брата Навального, учасницю Pussy Riot Марію Альохіну та інших. Причиною назвали порушення карантинних норм. На мітингу в Москві нібито було 19 хворих на коронавірус.

29 січня МВС звернулося до суду з клопотанням про взяття під домашній арешт брата Навального Олега, а також Соболь і Альохіної та координатора штабу Навального Олега Степанова.