Генпрокуратура Росії підтримала вимогу ФСВП замінити Навальному умовний термін на реальний

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Генпрокуратура Росії підтримала вимогу ФСВП замінити Навальному умовний термін на реальний

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Генеральна прокуратура Росії визнала законною та обґрунтованою позицію Федеральної служби виконання покарань (ФСВП), яка вимагає замінити опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін (3,5 року) у справі «Ів Роше» на реальний.

У прокуратурі кажуть, що з 1 січня до 17 серпня 2020 року Навальний «багато разів» не приходив на реєстрацію у ФСВП, а після виписки з берлінської клініки «Шаріте» жодного разу не зʼявився.

Прокуратура додала, що має намір відстоювати свою позицію в суді.

Зазначимо, у справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше» Навальному призначили три з половиною роки умовного терміну. До 30 грудня 2020 року в нього тривав випробувальний термін. А вже 12 січня ФСВП попросила для Навального реальний термін замість умовного та звернулася до суду. Сам Навальний назвав це покаранням за те, що він вижив.

  • 17 січня Навальний прилетів до Москви і був затриманий в аеропорту «Шереметьєво». Його доставили у відділення поліції, де він провів ніч. Судили Навального в тому ж відділенні — йому дали 30 діб арешту. Політик пробуде в СІЗО «Матроська тиша» до 15 лютого. Засідання суду за клопотанням ФСВП призначили на 2 лютого.
  • Після арешту Навального, 23 і 31 січня в Росії відбулися наймасовіші за останні роки мітинги. Учора, 31 січня, силовики затримали рекордну кількість людей — понад 5 тисяч.