Дубінський заявив, що його долю у «Слузі народу» вирішують анонімним голосуванням через смартфон

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Дубінський заявив, що його долю у «Слузі народу» вирішують анонімним голосуванням через смартфон

УНІАН / Кузьмін Олександр

Депутати Верховної Ради від «Слуги народу» анонімно, за допомогою додатку у смартфоні голосують за те, чи виключати нардепа Олександра Дубінського з фракції через запровадження проти нього санкцій з боку США.

Про це сам Дубінський розповів в ефірі телеканалу «1+1».

За його словами, депутатів зобовʼязали встановити додаток «Фракція у смартфоні». Їм пропонують вирішити, чи виключити Дубінського з фракції або звільнити з посади голови комітету Верховної Ради з питань банківського сектору.

«Усі розуміють, що якщо буде очне голосування і я буду стояти перед колегами, я це вже робив і не боюся цього, та дивитися їм в очі, і вони голосуватимуть — вони не проголосують за це. Тому придумана абсолютно єзуїтська історія — встановити депутатам у телефон додаток», — впевнений нардеп.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через так звані «плівки Деркача» про нібито втручання Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом». Проти нього санкції запровадили раніше. У Кремлі тоді на це відреагували, назвавши «дурницею» причетність Деркача до спецслужб.
  • Президент Зеленський закликав Дубінського добровільно покинути фракцію, на що той відповів відмовою. У фракції «Слуга народу» схиляються до виключення Дубінського.