Дубінський хоче особистої зустрічі з Зеленським. У фракції кажуть, що поки не вирішили, що з ним робити

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Дубінський хоче особистої зустрічі з Зеленським. У фракції кажуть, що поки не вирішили, що з ним робити

Олександр Кузьмін / «Бабель»

Народний депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський заявив, що хоче особисто поспілкуватися з президентом Володимиром Зеленським на тему введених проти нього санкцій США.

Про це він заявив у відеозверненні, яке опублікував на своєму YouTube-каналі.

«Я прошу вас про особисту зустріч, без посередників, які вливають вам у вуха цю брехню, і аферистів, які працюють на свої власні кишені, а не інтереси України, для того щоб донести свої аргументи і ще раз довести, що я готовий боротися саме за вас», — підкреслив Дубінський.

За його словами, про жоден добровільний вихід з фракції не йдеться, оскільки його «делегував народ». Водночас він підкреслив, що якщо фракція вижене його, то це призведе до її розпаду.

У самій же «Слузі народу» поки не знають, що робити з Дубінським та яке рішення ухвалювати. Там підтвердили, що Зеленський дійсно просив його добровільно покинути фракцію.

«Поки що сьогодні ми сконцентрувалися на законодавстві, ухваленні законів, поки що ще навіть не почалося голосування за ті варіанти, які були озвучені вчора головою фракції», — зазначила нардеп Євгенія Кравчук.

Співрозмовник «Бабеля» у керівництві фракції розповів, що питання Дубінського поки «вивчають», але рішення, що з ним робити, немає.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через так звані «плівки Деркача» про нібито втручання Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом» . Проти нього санкції запровадили раніше. У Кремлі тоді на це відреагували, назвавши «дурницею» причетність Деркача до спецслужб.
  • Дубінський має намір подати позов проти керівників «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та Дарини Каленюк — він звинувачує їх у державній зраді через звернення до Міністерства фінансів США із закликом запровадити проти нього санкції.
  • 25 січня на засіданні фракції «Слуга народу» Дубінський виступив із поясненнями, за що на нього наклали санкції, і знову звинуватив у наклепі ЦПК, а також свою колегу по фракції Анастасію Радіну. Водночас президент Зеленський закликав Дубінського добровільно покинути фракцію, на що той відповів відмовою.