Депутат СН Качура розповів про засідання фракції: Обговорювали Дубінського, Вітренка й реформу СБУ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Депутат СН Качура розповів про засідання фракції: Обговорювали Дубінського, Вітренка й реформу СБУ

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Фракція партії «Слуга народу» на засіданні обговорювала долю депутата Олександра Дубінського, проти якого США ввели санкції, законодавчу програму на 2021 рік і кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики. На засіданні був присутній президент Володимир Зеленський.

Про це заявив член фракції Олександр Качура під час спілкування з журналістами в ефірі «Україна 24».

Остаточного рішення фракції щодо Дубінського поки немає.

«Один з варіантів [запропонованих членами фракції]: до врегулювання ситуації, поки розслідується чи ні, вирішується, чи буде пан Дубінський подавати в суд США, щоб відстоювати свої інтереси... до цього моменту запропонували призупинити членство [Дубінського] у фракції. Але Олександр Дубінський відкинув таку можливість і сказав, що він не збирається виходити зі складу фракції добровільно», — зазначив Качура.

Водночас він не став підтверджувати інформацію про те, що президент пропонував Дубінському вийти з фракції — про це «Бабелю» розповіли декілька джерел у керівництві фракції.

Президент на засіданні говорив про пріоритетні законопроєкти, зокрема ті, що стосуються трансформації правоохоронної системи. Качура уточнив, що йдеться про створення Бюро економічної безпеки і законопроєкт про реформу СБУ, який ще будуть допрацьовувати.

«Президент наголосив: якщо у [передвиборчій] програмі було скорочення нардепів до 300, то ми голосуємо за це, бо обіцяли під час виборів», — додав Качура.

Щодо призначення Юрія Вітренка, Качура не побачив значної підтримки його кандидатури, проте він наразі діє як кризовий менеджер на посаді в. о. Міненерго та бере на себе всю відповідальність.

Також Качура запитав, чи готовий Вітренко направити $4 мільйона премії на благодійність. На що Вітренко відповів, що не буде цього робити, адже вважає, що премія абсолютно справедлива й вона і так залишається в бюджеті — на ці кошти придбали державні облігації. За словами депутата, саме через цю позицію Вітренка не підтримує частина депутатів фракції.