Байден вибачився перед нацгвардійцями, яким після інавгурації довелось ночувати на стоянці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент США Джо Байден попросив вибачення у нацгвардійців, яким довелося ночувати на автостоянці. Два тижні після штурму Капітолія вони несли посилену службу та ночували в будівлі, але наступного дня після інавгурації їх переселили до паркінгу.

Про це повідомляє BBC.

Байден зателефонував начальнику бюро Національної гвардії, щоб вибачитися та запитати, що можна зробити. Перша леді Джилл Байден відвідала деяких військовослужбовців, щоб подякувати їм особисто, і принесла їм печиво з Білого дому як подарунок.

«Я просто хотіла прийти сьогодні, щоб подякувати всім вам за те, що ви берегли мене і мою сімʼю», — сказала вона.

На інавгурацію Байдена до Вашингтону направили понад 25 тисяч військових Нацгвардії через штурм Капітолія напередодні. Наступного дня після інавгурації (21 січня) мережею почали ширитись зображення, на яких військові ночують у гаражі після того, як до Конгресу повернулись депутати. Ці умови проживання викликали обурення серед політиків, деякі губернатори штатів відкликали війська.

Деякі солдати назвали подібне ставлення після днів посиленої служби «зрадою». Також поліція Капітолія попросила перенести командні центри до навколишніх готелів. Солдати були змушені відпочивати після 12-годинних змін у холодному гаражі або ж на вулиці.