Байден після вступу на посаду президента облаштував під себе Овальний кабінет. Як змінився Білий дім після Трампа?

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Новий президент США Джо Байден після вступу на посаду облаштував під себе Овальний кабінет у Білому домі.

Про це пише The Washington Post.

За даними видання, Байден змінив портрети, скульптури, а також килим, штори та офісні меблі.

Як зазначається, замість портрета президента Ендрю Джексона, яким захоплювався Трамп, повісили зображення президента Франкліна Делано Рузвельта, а також встановили бюсти Роберта Френсіса Кеннеді, Мартіна Лютера Кінга-молодшого, Рози Паркс, Елеонори Рузвельт та лідера профспілок і активіста за громадянські права Сезара Чавеса.

WP наголошує, що портрет Бенджаміна Франкліна, розміщений в кабінеті, відображає повагу Байдена до науки, водночас зображений на ньому набір місячних каменів уособлює амбіції Америки.

До того ж Байден повісив поряд портрети президента Томаса Джефферсона і міністра фінансів Олександра Гамільтона, які зазвичай сперечалися, — щоби показати переваги суперечливих думок.

Окрім цього, з Овального кабінету прибрали військові прапори — замість них повісили прапор США та прапор із президентською печаткою, а також замінили світло-золоті штори Трампа на темніший золотий відтінок, як у кабінеті президента Білла Клінтона.

Chip Somodevilla / Getty Images

За даними CNN, Трамп залишив Байдену в Овальному кабінеті «дуже великодушного листа» згідно з усталеною традицією. Про це 46-й президент розповів після підписання указів. Він також заявив, що поки не буде оприлюднювати зміст листа з поваги до Трампа.

«Президент написав дуже великодушного листа. Оскільки це було особисте, я не буду говорити про це, поки не поговорю з ним, але це було великодушно», — сказав він.

За словами високопоставленого помічника Трампа, лист є «особистою запискою», в якій він молиться про успіх країни і нової адміністрації, яка дбає про країну.

  • 20 січня Джо Байден і обрана віцепрезидент Камала Гарріс склали присягу — з цього моменту вони офіційно приступили до виконання своїх обовʼязків. Їхня команда озвучила пріоритетні плани — спочатку внутрішня політика, а до важливих міжнародних проблем повернуться трохи згодом.
  • Повний текст інавгураційної промови президента США Джо Байдена можна прочитати тут.
  • Трамп ще до завершення своїх повноважень залишив Білий дім і пропустив інавгурацію Джо Байдена, проте його адміністрація за годину до церемонії підписала з Обʼєднаними Арабськими Еміратами військову угоду на продаж 50 винищувачів F-35 і 18 ударних безпілотників.