Трамп написав прощального листа Байдену

Автори:
Костя Войтенко, Олег Панфілович
Дата:
Трамп написав прощального листа Байдену

Президент США Дональд Трамп, який вирішив порушити давню традицію та пропустити інавгурацію наступника Джо Байдена, все ж вирішив дотриматися інших формальностей. Він залишив прощального листа своєму супернику на виборах.

Про це повідомляє телеканал ABC.

Зазвичай президент США, каденція якого добігає кінця, в останній день залишає в робочому, Овальному кабінеті Білого дому листа своєму наступнику. Дональд Трамп, який вранці 20 січня поїхав з резиденції глави держави, дотримався цієї традиції, повідомляє телеканал.

Що саме 45-й президент написав Байдену — невідомо. Як зазначили в ABC, команда нового президента підтвердила, що Трамп так і не звʼязався із своїм наступником, перш ніж поїхати з Білого дому.

Як пише CNN, віцепрезидент Майкл Пенс також залишив листа для обраної віцепрезидентом Камали Гарріс. Пенс і Гарріс минулого тижня спілкувалися телефоном. Джерело видання також описало лист Трампа до Байдена як «особисте послання».

  • 20 січня відбудеться інавгурація Джо Байдена. Церемонія триватиме близько півтори години і супроводжуватиметься виступом зірок шоу-бізнесу. Американські ЗМІ розкрили деталі — ведучим буде Том Генкс, а гімн виконає Леді Гага.
  • Трамп ще до завершення своїх повноважень залишив Білий дім і пропустить інавгурацію Джо Байдена. Церемонія отримання президентських повноважень може відбутися й без нього, проте виникає питання, як Трамп передасть Байдену «ядерну валізу», що містить обладнання для авторизації пуску ядерної зброї.