Віртуальний концерт, ведучий Том Хенкс і гімн від Леді Гага. ЗМІ розкрили деталі інавгурації Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Віртуальний концерт, ведучий Том Хенкс і гімн від Леді Гага. ЗМІ розкрили деталі інавгурації Байдена

Pool / Pool

Інавгурація президента США Джо Байдена триватиме близько півтори години та супроводжуватиметься виступом зірок американського шоу-бізнесу.

Про це пише Politico.

Безпосередня процедура приведення до присяги почнеться об 11:30 за місцевим часом (18:30 за київським часом) на західному боці Капітолія США. Після присяги, о 20:30 за місцевим часом (03:30 за київським часом) запланований святковий захід під назвою Celebrating America. Віртуальний концерт транслюватимуть канали ABC, CBS і NBC, а також CNN та MSNBC. Інавгурацію вестиме Том Хенкс. Під час церемонії покажуть виступи Демі Ловато, Джастіна Тімберлейка та Джона Бон Джові.

Видання зазначає, що жодних інших заходів не передбачається. Не буде й приватних концертів, як це було під час приведення до присяги Дональда Трампа і Барака Обами. Також не буде традиційного шведського столу та збору пожертвувань.

Як пише Variety, гімн США на церемонії заспіває Леді Гага. Співачка відкрито підтримувала Байдена на виборах. За кілька днів до виборів вона закликала голосувати за кандидата від демократів, називаючи його суперника Дональда Трампа «людиною, яка вважає, що слава дає йому право хапати вашу дочку або сестру чи матір за будь-яку частину тіла».

У жовтні 2017 року Байден і Леді Гага брали участь в ініціативі проти сексуального насильства, після чого Гага опублікувала у Twitter відеозвернення від себе та Байдена, якого вона назвала «своїм приятелем».

До слова, Гага вже виконувала гімн під час Супербоула — фінальної гри за звання чемпіона Національної футбольної ліги США у 2016 році.