Хіт “YMCA” й обіцянка повернутися. Трамп покинув Білий дім

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Хіт “YMCA” й обіцянка повернутися. Трамп покинув Білий дім

Bloomberg / Contributor

Президент США Дональд Трамп покинув Білий дім.

Про це повідомляє BBC.

Трамп відправився на авіабазу Ендрюс у штаті Меріленд для останньої церемонії на посаді президента. На інавгурацію Байдена він йти відмовився. Після церемонії Трамп востаннє скористається бортом номер один і відправиться на ньому до Флориди — у свою резиденцію в Мар-а-Лаго.

Під час свого виступу американський лідер назвав Білий дім «найвеличнішим» у світі. «У нас були приголомшливі чотири роки, і ми багато чого досягли. Ми любимо американський народ, і ці роки були чимось особливим», — додав він.

Прибуття президента на авіабазу Ендрюс супроводжував хіт гурту Village People — “YMCA”. Військовим Трамп поскаржився, що люди «уявлення не мають, як тяжко» працювала його сімʼя протягом чотирьох років його правління. «Те, що ми зробили, було приголомшливим за будь-якими стандартами», — сказав він.

Завершуючи свій виступ, Трамп заявив, що обіймати посаду президента було для нього «найбільшою честю». Звертаючись до прихильників, він додав, що «завжди буде боротися за них», буде «дивитися і слухати», й обіцяє «в якій-небудь якості» повернутися. Він також побажав новій адміністрації «великих успіхів» у майбутньому, не згадавши при цьому особисто ані Джо Байдена, ані Камалу Гарріс.

  • 20 січня відбудеться інавгурація Джо Байдена. Церемонія триватиме близько півтори години і супроводжуватиметься виступом зірок шоу-бізнесу. Американські ЗМІ розкрили деталі — ведучим буде Том Генкс, а гімн виконає Леді Гага.
  • За даними ЗМІ, Трамп активно обговорює зі своїми наближеними створення нової політичної партії, щоб продовжити свій вплив після того, як главою держави стане демократ Джо Байден. Опальний лідер досі має широку підтримку серед американців, попри плани республіканського істеблішменту виключити його зі своєї партії.