Трамп виступив з прощальною промовою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

45-й президент США Дональд Трамп виступив з прощальною промовою перед тим, як піде з поста голови держави. Звернення до нації опублікувала пресслужба Білого дому.

«На цьому тижні ми проведемо інавгурацію нової адміністрації, і я молюся за її успіх в збереженні Америки [...]. Я взяв на себе жорсткі битви, найважчі бої, найважчі рішення. Бо саме для цього ви мене обрали. Наш порядок денний був не про правих чи лівих, не про республіканців чи демократів, а про благо нації», — сказав Трамп.

Він заявив, що за час свого правління домігся відновлення союзів зі США, змусив всіх членів НАТО платити як США, а також протистояв Китаю.

«Результатом нашої сміливої дипломатії і безкомпромісного реалізму стало те, що ми досягли цілої низки історичних мирних угод на Близькому Сході. Близький Схід стоїть на порозі нової епохи, і ми повертаємо своїх солдатів додому», — додав Трамп.

Він визнав, що програв вибори, але сталося це в день штурму Капітолія його прихильниками. «Всі американці були нажахані нападом на Капітолій. Політичне насильство — це напад на все, що ми, американці, шануємо. Його не можна терпіти», — заявив Трамп.

При цьому він зазначив, що його політичний рух тільки починається.