Трамп визначився з тим, як проведе останні години свого президентства. Це буде схоже на «фінал телешоу»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп визначився з тим, як проведе останні години свого президентства. Це буде схоже на «фінал телешоу»

Trump White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп в останній день своїх повноважень вирушить до теплих країв — він вилетить з Білого дому до Флориди, де розташований його маєток Мар-а-Лаго. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на рішення Федеральної служби авіації, що обмежила авіаперельоти, близькі до маршруту Трампа.

Президент не збирається відвідувати церемонію інавгурації свого наступника Джо Байдена, оскільки досі вважає себе переможцем виборів, які «у нього вкрали».

Ще у грудні інформовані джерела повідомляли, що Трамп планує помпезний виліт з Білого дому і мітинг у Флориді, який відверне увагу від складання присяги наступного президента.

Обмеження на перельоти стосуються Флориди, де розташований маєток Трампа, який він часто використовував як зимову резиденцію. Президент за кілька годин до завершення своїх повноважень вилетить з Білого дому на вертольоті.

Дональд і Меланія Трамп приймають президента Китаю Сі Цзиньпіна та його дружину в Мар-а-Лаго, 2017.

Trump White House / Flickr

У Флориді на Трампа чекатимуть військові, які стрілятимуть у повітря на його честь — зустріч буде схожа на «фінал телешоу».

Тимчасові обмеження на перельоти у США застосовують під час подорожей президента і віцепрезидента з Вашингтону. Зазвичай пілотам не дозволено летіти ближче ніж за десяток кілометрів від борту лідерів.

Ці обмеження діятимуть по всьому маршруту, від столиці до аеропорту міста Палм-Біч, трохи більше години — до 12:00, коли термін повноважень президента спливе.

Візити Трампа до маєтку в Палм-Біч стали настільки частими, що льотні школи, чиї заняття переривалися прибуттям президентського борту, зазнають значних збитків. У 2019 році з бюджету було відшкодовано $3,5 мільйона збитків, викликаних подорожами глави держави.

Маєток Дональда Трампа Мар-а-Лаго в місті Палм-Біч, Флорида.

Wally Gobetz / Flickr