Пентагон напередодні інавгурації Байдена перевіряє військових Нацгвардії на причетність до екстремізму

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Пентагон напередодні інавгурації Байдена перевіряє військових Нацгвардії на причетність до екстремізму

Victoria Pickering / Flickr

Міністерство оборони США перевіряє на причетність до екстремізму 25 тисяч бійців Національної гвардії, які прибувають до Вашингтону, щоб гарантувати безпеку під час інавгурації обраного президента Джо Байдена.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на посадовця з Пентагону, який побажав залишитись анонімним.

Додаткові заходи безпеки вжили через те, що частина причетних до штурму Капітолія була повʼязана зі збройними силами США. Після цього й виникло питання про екстремістські настрої у збройних силах.

Наразі армія співпрацює з ФБР, щоб перевірити всіх військовослужбовців, які будуть на інавгурації. Командувач Національної гвардії округу Колумбія генерал-майор Вільям Уокер сказав, що перевірка — це додатковий рівень безпеки на додаток до постійного моніторингу, який проводять американські збройні сили. Зазначимо, що всі військовослужбовці США проходять щорічну програму, яка вимагає від них повідомляти будь-яку інформацію про відому або передбачувану екстремістську поведінку.

У ФБР від коментарів відмовилися, направивши запитання в секретну службу.

Міністр армії Раян Маккарті заявив, що досі перевірка не виявила ніяких проблем з військовими, які прибувають на інавгурацію.

Торік Пентагон отримав від ФБР 68 повідомлень щодо можливого внутрішнього екстремізму серед чинних і колишніх військовослужбовців. Ішлося про націоналізм, антифашизм, боротьбу з абортами й урядом. У більшості випадків це стосувалося ветеранів.