Під загрозою всі штати. ФБР просить всю поліцію США про підвищену готовність через інавгурацію Байдена

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Керівництво Федерального бюро розслідувань (ФБР) і Міністерства внутрішньої безпеки США закликали всіх начальників поліції по всій країні бути готовими до потенційних заворушень, насильства і внутрішнього тероризму напередодні інавгурації Джо Байдена, яка відбудеться у Вашингтоні 20 січня.

Про це пише The New York Times.

Дані правоохоронців свідчать про те, що прибічники Дональда Трампа, ультраправі угруповання, озброєні екстремісти та прихильники расової війни (RaHoWa) на тлі недавнього штурму Капітолія можуть атакувати федеральні будівлі у столицях штатів, будинки членів Конгресу та інші важливі обʼєкти. Про конкретну загрозу на брифінгу у ФБР не повідомили, але послалися на активізацію екстремістів в інтернеті.

В офіційному попередженні Національного контртерористичного центру, яке отримали всі департаменти поліції США, йдеться, що вдалий штурм 6 січня для багатьох небезпечних груп став прикладом і певною мірою перемогою.

У Вашингтоні рівень готовності силовиків залишається високим. У день інавгурації у Вашингтоні чергуватимуть понад 20 тисяч військовослужбовців Національної гвардії, і ця кількість, найімовірніше, буде збільшена.