Telegram позначив «шахрайським» один з каналів, де публікують твіти та заяви Трампа

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Videvo

Шифрований месенджер Telegram, до якого після низки гучних банів Дональда Трампа в соцмережах перебралися тисячі його прибічників, оголосив «шахрайським» канал, куди поширювали твіти та інші заяви президента. Відповідне маркування додали до опису каналу.

Відтепер поруч із назвою Donald J. Trump значиться SCAM.

Скриншот / Telegram

«Увага: багато користувачів повідомляли, що цей акаунт шахрайський або фейковий. Будь ласка, будьте обережні, особливо якщо він попросить у вас гроші», — йдеться в описі до каналу президента.

Наразі невідомо, хто саме веде цей канал.

Президенту США оголосили імпічмент — Палата представників США 13 січня звинуватила Трампа у спробі заколоту, оскільки вважає його відповідальним за заворушення у Вашингтоні. Шостого січня президент виступив перед натовпом прихильників і закликав їх піти до Капітолія й проявити силу. Унаслідок штурму будівлі загинули п’ятеро людей. Тепер для відставки Трампа потрібно схвалення Сенату.

Трамп став першим президентом, якому імпічмент оголошували двічі — минулого разу через скандал, пов’язаний з Володимиром Зеленським. Демократи в Конгресі звинуватили президента у спробі тиску на лідера іноземної країни, однак їхнє рішення не отримало схвалення Сенату.

Трамп і його прибічники обрали Telegram через відносну нейтральність його керівництва щодо політичних питань — раніше під блокування підпадали тільки ісламісти, поширювачі порнографії та наркоторговці. Проте, як повідомляє NBC News, після масового «переїзду» прибічників президента США платформа заблокувала щонайменше 15 їхніх каналів.

Один з видалених каналів позиціонував себе як «екофашистський» — на ньому викладали праворадикальний контент, а напередодні заворушень у Вашингтоні поширили військові порадники щодо вибухівки та інструкції зі створення зброї.

Наразі Telegram не єдина платформа, що бореться з правим радикалізмом після того, як за нього взялися великі соцмережі на кшталт Facebook, Twitter та YouTube. Після кампанії блокувань екстремісти перейшли й до TikTok, який тепер теж бореться з їхнім контентом, пише Politico.