САП просить суд продовжити терміни розслідування справи «плівок Вовка»

Автори:
Оксана Коваленко, Ангеліна Шеремет
Дата:
САП просить суд продовжити терміни розслідування справи «плівок Вовка»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Вищого антикорупційного суду нове клопотання про продовження строків розслідування справи Окружного адміністративного суду Києва. Про це «Бабелю» повідомила речниця САП Ольга Постолюк.

«Ми вже подали клопотання, чекаємо на розгляд», — сказала вона, проте не уточнила, коли саме прокурори його подали, та коли розглянуть у суді.

Раніше в. о. керівника САП Максим Грищук повідомляв «Бабелю», що слідство хоче провести низку експертиз у цій справі, тому й просить суд продовжити терміни.

Строки досудового розслідування у справі ОАСК спливають 17 січня. Відповідно до Кримінального процесуального кодексу, після закінчення слідства не можна обрати підозрюваним запобіжний захід, якщо він не був обраний раніше. Зазначимо, що голові ОАСК Павлу Вовку не можуть обрати запобіжний захід — судові засідання переносять, тому що він на них не зʼявляється.

6 січня Вищий антикорсуд відмовився продовжити терміни до 17 березня через недоліки у клопотанні. Після цього Центр протидії корупції заявляв, що це рішення ставить під загрозу всю справу, оскільки тепер досудове розслідування доведеться призупинити або достроково закінчити, не довівши до кінця.