Суд відмовився продовжити термін розслідування «плівок судді Вовка». Справа під загрозою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк відмовив детективу НАБУ у продовженні термінів розслідування справи про створення злочинної організації та захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва, зокрема його головою Павлом Вовком.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначено, що прокурори ще два місяці тому просили продовжити термін розслідування, оскільки він спливає 17 січня. Раніше Біцюк приймав клопотання, але тепер цього не зробив. У ЦПК заявили, що рішення судді ставить під загрозу всю справу, оскільки тепер досудове розслідування доведеться призупинити або достроково закінчити, не довівши до кінця.

«Причини ми не знаємо, адже немає повного рішення. Скоріш за все, ми його і не дізнаємося, бо у цій справі рішення не публікують назагал», — заявили в ЦПК.

Напередодні суддя Біцюк відмовився застосовувати примусовий привід судді Вовка, який не ходить на засідання ВАКС. У ЦПК також вказали, що Вища рада правосуддя, члени якої фігурують у справі «плівок Вовка», нещодавно відкрила дисциплінарне провадження щодо Біцюка.