Справа ОАСК: суддя Вовк відмовився ходити на допити в НАБУ, бо не вважає себе підозрюваним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Справа ОАСК: суддя Вовк відмовився ходити на допити в НАБУ, бо не вважає себе підозрюваним

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що не має наміру ходити на допити в Національне антикорупційне бюро, оскільки вважає, що ні він, ні судді ОАСК не є підозрюваними у кримінальному провадженні, яке розслідує НАБУ.

Про це Вовк написав у Facebook.

«Ще раз заявляю, що ми не зобовʼязані і не будемо ходити на піар-заходи, які в НАБУ називають «слідчими» — не тому, що ми не поважаємо Закон, а саме тому, що ми його поважаємо», — написав Вовк.

Він звернув увагу, що терміни розслідування цієї справи закінчилися ще 16 вересня, а Вищий антикорупційний суд продовжив їх незаконно. «Вже втомився повторювати, що ні я, ні більшість суддів ОАСК офіційно не є підозрюваними у справі, яку «розслідує» НАБУ, що було підтверджено рішеннями суду і Вищої ради правосуддя, який повернув з цієї причини генеральному прокурору подання про відсторонення від здійснення правосуддя мене і моїх колег без розгляду ще у вересні цього року», — додав глава ОАСК.

При цьому Вовк заявив, що «буде радий», якщо генеральний прокурор підпише клопотання про його затримання, бо в такому разі він зможе «довести Вищій раді правосуддя всю некомпетентність та упередженість НАБУ і самого генерального прокурора».