Трамп видалив твіти, через які його акаунт заблокували

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Трамп видалив твіти, через які його акаунт заблокували

Chip Somodevilla/Getty Images

Президент США Дональд Трамп видалив дописи, через які Twitter заблокував його акаунт на 12 годин. Про це повідомив журналіст Bloomberg Курт Вагнер.

«Представник компанії підтвердив, що Трамп дійсно видалив твіти з порушеннями. Це означає, що 12-годинне блокування завершилось. Невідомо, коли саме Трамп видалив твіт, але, ймовірно, завтра вранці [7 січня після 15:00 за київським часом] він отримає доступ до свого облікового запису», — написав Вагнер.

Нагадаємо, соціальна мережа Twitter заморозила акаунт Трампа на 12 годин і пригрозила заблокувати його назавжди, якщо Трамп не видалить три твіти, які, на думку Twitter, порушують її правила. Раніше Трамп на тлі заворушень звернувся до протестувальників біля Капітолія і заявив у постах, що в нього вкрали вибори.

Акаунти Трампа також заблокували Facebook та Instagram за аналогічні «гріхи» — порушення правил спільноти.

Що відбулось у США?

6 січня члени Сенату і Палати представників зібралися в Капітолії (будівля, у якій розміщується Конгрес США), щоб затвердити перемогу на виборах США демократа Джо Байдена. У цей час у місті почався марш прихильників попереднього президента Дональда Трампа «За порятунок Америки». На мітингу виступив і сам Трамп — сказав, що «ніколи не визнає своєї поразки і не здасться». Після цього прихильники Трампа штурмували будівлю Капітолія, увірвалися всередину, почалася стрілянина.

Пізніше до Вашингтону направили Національну гвардію. Уже до першої години ночі за київським часом будівлю Капітолія зачистили від протестувальників і взяли під охорону. Під час протестів загинули чотири людини. Обраний президент Джо Байден назвав ці сутички заколотом.