Захист Микитася говорить про підробку доказів викрадення людини. Це випливає з матеріалів справи

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Захист Микитася говорить про підробку доказів викрадення людини. Це випливає з матеріалів справи

Facebook / Максим Микитась

Адвокат колишнього депутата Максима Микитася, який свідчив проти заступника голови Офісу президента Олега Татарова, називає нове розслідування проти свого підзахисного провокацією та говорить про фальсифікацію доказів.

Про це повідомляє «Українська правда».

За словами адвоката Артура Габрієляна, з матеріалів справи видно, що докази сфальсифіковані, зокрема переписка, у якій нібито Микитась домовляється про викрадення людини з іншим підозрюваним у справі.

Захисник ексдепутата вказав на те, що підозрюваний на прізвище Чернов переписувався сам із собою з різних телефонів, імітуючи розмову з Микитасем — на це вказує історія повідомлень і скріншоти, знайдені на телефоні.

Спілкування починається 30 листопада й триває до 1 грудня — саме тоді Татаров дізнався, що йому готують підозру в корупції за свідченнями Микитася.

Адвокат Габрієлян додав, що Чернов був єдиним, хто дав покази на Микитася — він свідчив 27 грудня, коли перебував у підконтрольному поліції ізоляторі тимчасового тримання, хоча за ухвалою суду його мали перевести до підконтрольного Мін’юсту слідчого ізолятора.

29 грудня у Нацполіції заявили, що Микитасю повідомили про підозру у викраденні юриста, яке сталося 8 грудня, та вимаганні. За даними поліцейських, саме він був замовником викрадення. Зранку у цій справі в нього провели обшуки.

У пресслужбі поліції відмовилися коментувати ситуацію. Заступник голови МВС Антон Геращенко заявив, що слова Микитася є фантазіями, які не варто коментувати.

«Людина, яка підозрюється в організації особливо тяжкого злочину, буде брехати, щоб вигородити себе», — сказав він.

Сам Микитась заявив у суді, що не знайомий з адвокатом, якого нібито хотів викрасти.