У Росії заявили, що її вакцину «Супутник V» почала виготовляти фармкомпанія з Харкова. Але там це назвали фейком

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Харківська фармацевтична компанія «Біолік» спростувала інформацію про нібито початок виготовлення російської вакцини від коронавірусу «Супутник V». На підприємстві заявили, що не підписували з Росією жодних контрактів і не отримували ніяких трансферних технологій щодо виробництва цієї вакцини.

Про це йдеться в заяві «Біоліку», опублікованій на сайті компанії.

Там зазначили, що проводять виробничу діяльність виключно відповідно до українського законодавства, а виробництво будь-яких ліків можливе лише за умови їхньої державної реєстрації.

«Біолік», як національний виробник вакцин, технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавірусу, але лише за наявності її державної реєстрації в Україні», — наголосили в компанії.

Про що йдеться?

8 грудня в Російському фонді прямих інвестицій (РФПІ) заявили, що російську вакцину вже почала виготовляти харківська фармкомпанія «Біолік». У фонді заявили, що питання про виготовлення вакцини в Україні директор РФПІ Кирило Дмитрієв обговорив з нардепом від «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком.

У фонді заявили, що готові виробляти вакцину в Україні та подати документи для її реєстрації державним регулюючим органам. При цьому стверджували, що «випуск готової форми вакцини в Україні вже нібито налагодила компанія «Біолік».

Медведчук також заявляв російським ЗМІ, що допускає можливість виробництва російської вакцини в Україні.

Нагадаємо, Медведчук у жовтні зустрічався з президентом Росії та своїм кумом Володимиром Путіним і розповідав, що разом із дружиною та сином вакцинувався від коронавірусу російською вакциною. За його словами, вони зробили це під час відпочинку в анексованому Криму. Тоді нардеп попросив Путіна подумати про поставки вакцини в Україну.