Венесуела отримала першу партію російської вакцини від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Венесуела отримала першу партію російської вакцини від коронавірусу

Tmaximumge / Pxhere

Венесуела отримала від Росії першу партію вакцини від коронавірусу «Супутник V».

Про це повідомила віцепрезидент країни Делсі Родрігес, пише Reuters.

Вона особисто зустрічала літак із вакцинами в місцевому аеропорту. Родрігес підкреслила, що це перша поставка вакцини в Латинську Америку.

«Ця поставка вакцини «Супутник V» стала результатом постійних контактів, зустрічей та тісної співпраці, яка існує між Венесуелою і Росією», — заявила вона.

Водночас Родрігес не назвала точну кількість доз отриманої з Росії вакцини. Як повідомив міністр охорони здоров’я Венесуели Карлос Альварадо, у випробуваннях візьмуть участь близько двох тисяч добровольців. Вони почнуться у столиці країни Каракасі вже цього місяця.

  • У серпні президент Росії Володимир Путін оголосив про реєстрацію вакцини від коронавірусу «Супутник V», попри занепокоєння щодо її безпечності. Вакцину розробив російський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії імені М. Ф. Гамалії. Путін тоді стверджував, що його дочка вже зробила щеплення. Вакцина ще проходить фінальний етап випробувань, а через пів року препарат тестуватимуть на дітях. У вересні вже почали вакцинувати мешканців Москви.
  • Низка зарубіжних учених вимагають у розробників вакцини «Супутник V» надати дані про дослідження. Також вони просять журнал The Lancet опублікувати первинні дані (300 сторінок) про вакцину, що не були опубліковані та спровокували скандал у наукових колах. Учені хочуть переконатися в достовірності даних. У Росії відмовляють.