Росія хоче через пів року почати випробування на дітях власної вакцини від коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Росія хоче через пів року почати випробування на дітях власної вакцини від коронавірусу

Wikipedia

Російський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії ім. Гамалії планує розпочати випробування вакцини від коронавірусу власного виробництва на дітях у січні-лютому 2021 року. Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на директора центру Олександра Гінцбурга.

Він наголосив, що раніше інститут не проводив випробувань на дітях. Їх розпочнуть після завершення випробувань на дорослих.

«Ми зараз цей пакет документів почали опрацьовувати, бо ніколи інститут не проводив випробування на дітях. […] Педіатри знають ці особливості, і разом з ними ми зараз пишемо пакет документів, які представимо в Міністерство охорони здоровʼя, щоб на дітях можна було це проводити, але тільки після того, як ми закінчимо всі дослідження на дорослих», — розповів Гінцбург.

У центрі заявили вже про третю фазу випробувань вакцини, яка займе близько п’яти місяців. У ній братимуть участь близько двох тисяч пацієнтів.

Раніше міністр охорони здоровʼя Михайло Мурашко заявив, що влада має намір запустити масову вакцинацію в жовтні. В першу чергу, щеплення робитимуть представникам «особливих груп», зокрема медикам і вчителям.