Медведчук зустрівся з Путіним в його резиденції. Нардеп просив зняти санкції та розповів про щеплення російською вакциною від COVID-19

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Медведчук зустрівся з Путіним в його резиденції. Нардеп просив зняти санкції та розповів про щеплення російською вакциною від COVID-19

Нардеп «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії та своїм кумом Володимиром Путіним в його підмосковній резиденції Ново-Огарьово. Про це повідомляють ТАСС та «РИА-новости».

На зустрічі Медведчук розповів Путіну, що він, його дружина — телеведуча Оксана Марченко, а також син вакцинувалися від коронавірусу російською вакциною. Вони зробили це під час відпочинку в анексованому Криму. Нардеп попросив Путіна подумати про поставки вакцини в Україну.

«Відразу можу сказати, що така можливість існує», — відповів Путін, додавши, що «Росія до цієї роботи готова», але потрібно домовитися з Києвом.

Також, за даними російських ЗМІ, Медведчук попросив уряд «зняти частину російських санкцій» з українських промислових підприємств. У відповідь прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін пообіцяв вивчити пропозицію.

Але згодом у Кремлі відреагували на заяву щодо можливого скасування Росією санкцій — речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що навряд чи можна від Москви цього очікувати, бо не «вона була їх ініціаторами».

  • Торік Медведчук двічі їздив до Путіна, саме напередодні виборів — у березні та липні. На 25 жовтня в Україні заплановані місцеві вибори.
  • Медведчук літав разом із сімʼєю в окупований Крим на початку серпня — там він святкував своє 66-річчя. У ті дні журналісти фіксували там і літак з авіапарку Путіна.
  • Сімʼя Медведчука володіє у Криму бізнесом, який зʼявився там вже після російської анексії. Крім того, його дружина контролює російський «Новошахтинський завод нафтопродуктів». Підприємство потрапило у рейтинг «200 найбільших приватних компаній Росії-2020» за версією російського Forbes, обійшовши таких гігантів, як найбільший в Росії виробник металургійного вугілля «Сибірський антрацит» і «Газпром буріння» сина партнера Путіна по самбо Аркадія Ротенберга.
  • Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Медведчука фінансує Росія.