Росія почала масову вакцинацію армії «Супутником V». Щеплення отримають 400 тисяч військових

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Росії оголосили про початок масової вакцинаціїї військовослужбовців російським препаратом проти коронавірусу «Супутник V», попри занепокоєння у світі щодо його безпечності. Про це повідомляє ТАСС.

Загалом плануються вакцинувати понад 400 тисяч військових. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, вакцину вже отримали понад 2,5 тисячі осіб, а до кінця року це число зросте до 80 тисяч.

Раніше президент Росії Володимир Путін стверджував, що їхню вакцину вже отримало все керівництво Міноборони. Сам Шойгу розповідав, що зробив щеплення на початку вересня і почувався «цілком нормально».

Цю вакцину розробив російський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії імені М. Ф. Гамалії, вона ще проходить фінальний етап випробувань. Путін раніше стверджував, що його дочка вже зробила щеплення.

Крім того, у Росії заявили, що на початку 2021 року почнуть масову вакцинацію громадян іншою російською вакциною «ЕпіВакКорона», про реєстрацію якої у країні заявляли минулого місяця. Її розробив Новосибірський центр «Вектор».