У Росії почали перевірку висловлювань Навального на екстремізм. Після цього політик звернувся до Путіна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Росії почали перевірку висловлювань Навального на екстремізм. Після цього політик звернувся до Путіна

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Росії слідчі перевіряють висловлювання опозиційного політика Олексія Навального на наявність закликів до екстремізму. Політик, який після отруєння «Новачком» продовжує проходити курс реабілітації у Німеччині, вже відреагував і звернувся до президента Росії Володимира Путіна.

Російські інформагентства ТАСС та Интерфакс повідомили з посиланням на джерела, що слідчі перевіряють висловлювання, зроблені в ефірі радіо ще сім місяців тому — 27 квітня. Тоді політик розповідав про свою програму підтримки громадян під час пандемії.

За даними ЗМІ, слідство вважає, що в ефірі опозиціонер закликав до насильницького повалення конституційного ладу. Про які конкретно висловлювання йдеться — не уточнюють.

Водночас, Слідчий комітет Росії заперечує, що перевіряє Навального на екстремізм. Там заявили, що «анонімні джерела іноді навмисно використовують неправдиву інформацію для залучення уваги до окремих персон».

Після інформації про перевірку Навальний через Instagram звернувся до Путіна. Він розповів, що тоді в ефірі вимагав скасувати на час карантину тарифи за комунальні послуги, підтримати малий бізнес та виділити росіянам по 20 тисяч рублів.

Опозиціонер вважає, що Путін не хоче, аби він повернувся до Росії. «Мені плювати на ваші погрози […] Я від своїх слів не відмовляюся, а екстремізм — це коли одна людина сидить при владі 20 років і підробляє вибори», — додав він.