Премʼєр Вірменії не збирається йти у відставку. Голова МЗС звільнився

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що не збирається йти у відставку на тлі протестів через втрату земель у Нагірному Карабаху.

Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що зараз головне — забезпечити стабільність у країні. «У моєму порядку денному лише одне питання — забезпечення стабільності у країні. Іншого питання в ньому немає», — сказав Пашинян.

Перед цим Пашинян у своєму Facebook написав, що чекає повернення військових до столиці, щоб вирішити «питання із скулінням під стінами» парламенту з боку протестувальників, які виступають проти припинення війни в Нагірному Карабаху і підписаної з Азербайджаном мирної угоди. Вони також вимагають відставки Пашиняна, але частина військових вже заявила про підтримку премʼєра.

У коментарях премʼєру почали дорікати і розцінили його допис як заклик до громадянської війни, а керівник офісу віцепремʼєра Вірменії Вараг Сісерян подав у відставку.

Крім цього, під час виступу в парламенті Пашинян заявив, що звільнить голову Міністерства закордонних справ Зограба Мнацаканяна, передає Sputnik.

За його словами, «переговорний процес, що сформувався до 2018 року, незворотньо вів до здачі територій» Нагірного Карабаху військам Азербайджану. Він говорив, що порушувалося питання про передачу стратегічно важливого міста Шуша.

У МЗС Вірменії всі слова Пашиняна спростували, а за годину речниця Мнацаканяна опублікувала його заяву про відставку.