CNN: Трамп зник з публічного поля та не проявляє активності в управлінні державою

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
CNN: Трамп зник з публічного поля та не проявляє активності в управлінні державою

Tom Brenner / Getty Images

Чинний президент США Дональд Трамп не проявляє активності ані в публічному житті країни, ані в управлінні державою — за останні шість днів він лише раз мовчки з’явився на людях, а на зустрічах у Білому домі обговорював лише стратегію з оскарження результатів виборів, за якими попередньо перемагає Джо Байден.

Про це пише CNN.

Уперше за майже тиждень Трамп з’явився на похмурому заході з нагоди Дня ветеранів, де був із дружиною та віцепрезидентом, але не виступив з промовою. Також він майже не висвітлював своєї діяльності на робочому місці в Білому домі.

Замість цього Трамп поширює сповнені гніву дописи про фальсифікацію виборів у Twitter, які соцмережа потім позначає як «дезінформацію», а також грає в гольф. У Білому домі на запитання щодо активності президента заявляють, що він «виконує всі свої обов’язки, щоб поставити Америку понад усе».

У себе на роботі Трамп зустрічався з радниками, щоб обговорити подальші кроки з оскарження результатів виборів, і досі не визнав свою поразку. Високопосадовці при цьому повідомляють, що будь-яка співпраця з командою Джо Байдена щодо передачі влади заборонена.

Також Трамп не бере участі в роботі федерального уряду. У графіку президента з 2 жовтня було понад 50 передвиборчих мітингів і жодної офіційної зустрічі за майже місяць. Після своїх бездоказових заяв про фальсифікації Трамп також не спілкувався з журналістами.

Тим часом демократичний кандидат Джо Байден поводиться як обраний президент — багато виступає, приймає привітання, працює з командою протидії коронавірусу тощо.