У штаті Джорджія всі бюлетені перерахують вручну. Байден має перевагу перед Трампом всього в 14 тисяч голосів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У штаті Джорджія всі бюлетені перерахують вручну. Байден має перевагу перед Трампом всього в 14 тисяч голосів

Woodrow Village / Flickr

Уряд ключового для перемоги на виборах штату Джорджія анонсував прискіпливий перерахунок усіх бюлетенів через надзвичайно малий відрив між кандидатами у президенти США — Джо Байден випереджає Дональда Трампа всього на 14 тисяч голосів. Тим часом кожен з них — і чинний глава держави, і його опонент — продовжує вважати себе переможцем.

Про це повідомляє ABCNews.

Як заявив секретар штату Бред Раффеншпергер, бюлетені будуть перераховувати вручну, дедлайн — 20 листопада.

«Це допоможе створити довіру. Це буде облік, перерахунок і реканвас. Це буде тяжка робота, але ми працюватимемо з округами, щоб владнати цю справу вчасно для державного затвердження», — сказав урядовець.

Рішення про перегляд ухвалили після звернення кампанії Трампа та Республіканської партії штату про ручне перерахування голосів до остаточного затвердження результату.

За останні 20 років масштабний перегляд бюлетенів проводили двічі. Після виборів 2000 року у Флориді перегляд скоротив відрив між кандидатами до 1 247 голосів, а у 2016 році у Вісконсині до 571 голоса.

Обраний президент Байден вже просуває свої плани щодо прийняття влади, тоді як Трамп відмовляється визнавати поразку, хоча дедалі більше глав штатів визнають переможцем його опонента. Наразі 79% дорослого населення США вважають, що переміг саме Байден.

Демократ при цьому називає небажання Трампа розпочати передачу влади «конфузом».