ВАКС відправив депутата Полтавської облради до в’язниці за хабар поліцейському

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
ВАКС відправив депутата Полтавської облради до в’язниці за хабар поліцейському

hcac.court.gov.ua

Вищий антикорупційний суд засудив до чотирьох з половиною років позбавлення волі депутата Полтавської облради Валерія Прядка і заступника начальника одного з відділів комунального підприємства «Полтавафарм», викритих на наданні хабаря посадовцю Нацполіції.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

За даними САП, у травні 2017 року депутата облради та заступника начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» викрили на наданні 35 тисяч гривень хабаря заступнику начальника відділу оперативних розробок і організації агентурно-оперативної роботи ГУ Нацполіції в Полтавській області.

Як з’ясувалося, у такий спосіб депутат, який на той момент також виконував обов’язки директора КП «Полтавафарм», і заступник начальника підприємства намагалися пришвидшити обстеження та надання спеціальних дозволів на використання обʼєктів комунального підприємства для робіт, пов’язаних з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Окрім засудження, суд конфіскував на користь держави 35 тисяч гривень хабаря.

Вирок набуде чинності через 30 днів від дня його проголошення, якщо не буде оскаржений.

За даними Центру протидії корупції, йдеться про депутата Полтавської облради Валерія Прядка і експосадовця КП «Полтавафарм» Руслана Гнєздова.

  • 15 вересня НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа (на той час фракції «Слуга народу») Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. Під час операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який в завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі ще $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.
  • 15 вересня ВАКС обрав запобіжний захід «помічникові» Юрченка — Івана Фіщенка взяли під варту на два місяці з альтернативою застави в один мільйон гривень. Сам Фіщенко свою вину не визнає і запевняє, що не був помічником Юрченка.
  • В Офісі президента заявили, що Юрченко вийшов із фракції «Слуга народу».
  • 21 вересня суд арештував Юрченка на 2 місяці з правом внести заставу у понад 3 мільйони гривень. 25 вересня заставу внесли.
  • 4 листопада з Юрченка зняли електронний браслет. Запобіжний захід нардепу продовжили до 3 січня 2021 року.