У Кремлі запевняють, що чекають на офіційні результати виборів у США і тому не вітають Байдена

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Кремлі запевняють, що чекають на офіційні результати виборів у США і тому не вітають Байдена

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Росії Володимир Путін не привітав Джо Байдена з перемогою на виборах президента США, оскільки вважає за потрібне дочекатися офіційних результатів голосування. Про це повідомив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє «РБК».

«Ми вважаємо коректним дочекатися офіційного підведення підсумків виборів, що відбулися. Хочу вам нагадати, що Путін неодноразово говорив, що він проявить повагу до будь-якого вибору американського народу і що буде готовий до роботи з будь-яким обраним президентом США», — сказав Пєсков.

Він також стверджує, що хто б з кандидатів не виграв вибори, Росія сподівається, що з ним «вдасться налагодити діалог і разом домовитися про шляхи нормалізації двосторонніх відносин». «Тим більше що значна частина цих двосторонніх відносин […] стосується не тільки двох наших народів, а й фактично народів усього світу», — сказав Пєсков.

На питання, чому на минулих виборах Путін привітав Трампа з перемогою, коли теж йшлося про попередні результати, Пєсков відповів: «Тоді не було анонсів юридичного заперечування».