«Це нас не стосується». Путін відмовився коментувати причетність Росії до «зливу» листів Байдена-молодшого

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це нас не стосується». Путін відмовився коментувати причетність Росії до «зливу» листів Байдена-молодшого

Teresa Kroeger / Getty Images for World Food Program USA

Президент Росії Володимир Путін заперечує причетність його країни до публікації листування сина кандидата в президенти США Джо Байдена Хантера з високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

«Це нас взагалі не стосується — це стосується американців та українців», — сказав Путін в інтервʼю російському телебаченню. Путін звернув увагу, що в Україні існує як мінімум одна компанія, яка працювала в нафтогазовій галузі, яку Хантер Байден «фактично очолював і, судячи з усього, непогано заробляв».

«Але я не бачу тут ніякого криміналу — в усякому разі, нам про це нічого не відомо», — сказав Путін. Також російський лідер відмовився коментувати слова президента США Дональда Трампа про те, що «Росія досі платить Байдену».

  • 14 жовтня газета New York Post опублікувала нібито листування Хантера Байдена з високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ній ішлося, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів у нього ніколи не було.
  • У той же день NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якому йдеться про його звʼязки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії у стані наркотичного спʼяніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому в сервіс-центрі ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.
  • Facebook видалила сторінку депутата Верховної Ради Андрія Деркача після анонсу чергової порції «компромату» на сімʼю Байдена.
  • Видання TIME повідомляло, що у 2019 матеріали з «компроматом» на сина Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів.