TIME: Компромат на сина Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
TIME: Компромат на сина Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів

Paul Morigi / Getty Images for World Food Program USA

У 2019 році матеріали з «компроматом» на сина кандидата у президенти США Джо Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів.

Про це пише американське видання TIME.

Раніше на цьому тижні адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що у нього є компромат на Хантера Байдена, нібито отриманий з другого ноутбука сина колишнього віцепрезидента США. Видання звертає увагу, що торік Джуліані під час поїздок до Європи зустрічався з деякими українськими політиками, бізнесменами і ексспівробітниками правоохоронних органів, шукаючи компромат на родину Байденів.

Після заяв Джуліані, двоє людей розповіли TIME про те, що в Києві до них зверталися з пропозицією придбати електронні листами нібито Хантера Байдена. Пропозиції надходили в травні та вересні 2019 року. Продавці цієї інформації просили за неї у республіканських союзників президента Трампа $ 5 мільйонів.

При цьому джерела TIME відмовилися підтвердити, чи мова йде про ті ж самі листи, опубліковані раніше газетою The New York Post.

  • 14 жовтня газета New York Post опублікувала нібито переписку Хантера Байдена з високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ній йшлося, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що подібного роду контактів у нього ніколи не було.
  • У той же день NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якому йдеться про його звʼязки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії у стані наркотичного спʼяніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому в сервіс-центрі ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.
  • Facebook видалила сторінку депутата Верховної Ради Андрія Деркача після анонсу чергової порції «компромату» на сімʼю Байдена.
  • При цьому Федеральне бюро розслідувань не вважає, що Росія причетна до публікації газетою New York Post листів, які нібито належать Хантеру Байдену.