Суддя Мойсик: Конституційний суд підтримує «компромісний» законопроєкт Разумкова, готовий допомогти розʼясненнями

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Суддя Мойсик: Конституційний суд підтримує «компромісний» законопроєкт Разумкова, готовий допомогти розʼясненнями

Гонтар Володимир / УНІАН

Суддя Конституційного суду Володимир Мойсик заявив, що судді підтримують законопроєкт спікера Ради про відновлення електронного декларування та готові дати роз’яснення свого рішення щодо антикорупційної реформи. Про це він сказав у коментарі «РБК-Україна».

«Ми як Конституційний суд може і з власної ініціативи, а може хтось до нас звернутися, розʼяснимо наше рішення. Пояснимо, що ми мали на увазі, виносячи його», — сказав він, додаючи, що рішення не вимагало закриття реєстру е-декларацій.

Суддя також вважає, що законопроєкт виглядає як «компромісний варіант», а ситуацію, яка склалася після рішення суду, «треба пом’якшити».

«Суспільству треба розповісти, що ніякі тут в КСУ не злочинці сидять. Ці «злочинці», якими нас називають, скасували мовний закон Колесніченка-Ківалова, скасували закон Януковича про референдум, не дали скасувати люстрацію […] Що ще суспільство може хотіти від цього суду? Цю всю ситуацію зараз просто «розігріли», — вважає Мойсик.

Суддя також заявив, що не планує йти у відставку, попри вимоги групи народних депутатів. Водночас він визнає, що НАЗК склало на нього адмінпротокол за несвоєчасну подачу декларацій. Але заперечує, що це призвело до конфлікту інтересів.

«Нам фактично пропонують залишити Українську державу без КСУ [...] Я піду у відставку, коли сам захочу. Я не вважаю, що хоч на йоту я щось порушив, щоб повинен був йти у відставку», — сказав Мойсик.

Нагадаємо, 2 листопада понад 100 нардепів на чолі зі спікером Ради Дмитром Разумковим зареєстрували в Раді проєкт закону про відновлення електронного декларування. Його планують розглянути у парламенті на наступному пленарному тижні.