Рада перенесла розгляд законопроєкту про відновлення е-декларування через альтернативний документ Дубінського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Рада перенесла розгляд законопроєкту про відновлення е-декларування через альтернативний документ Дубінського

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Верховна Рада переносить на наступний пленарний тиждень розгляд законопроєкту №4304 про відновлення електронного декларування. Так як нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський подав у Раду альтернативний проєкт.

Спікер Ради Дмитро Разумков повідомив, що законопроєкт, одним з ініціаторів якого є він сам, парламент мав розглянути сьогодні, 5 листопада. Але розгляд прийшлося перенести через подачу законопроєкту Дубінського, оскільки його ще не розглядав Комітет.

«У понеділок майже всі депутатські фракції досягли єдиної позиції щодо законопроєкту, підписалися 126 депутатів. Але з незрозумілих для мене причин вчора […], після того як профільний комітет його розглянув і запропонував Раді прийняти за основу та в цілому, Дубінський вніс альтернативний законопроєкт № 4304-1. Я не буду коментувати цю дію, але Рада не порушує закони. Ми сьогодні не можемо розглянути цей закон, тому що немає висновку комітету», — пояснив Разумков.

Більшість депутатів підтримали пропозицію спікера про скорочення строків підготовки до першого читання проєкту закону про відновлення е-декларування та альтернативного проєкту Дубінського.