Зеленський виступив за перезавантаження ОАСК і розповів, що його стримує

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує перезавантаження Окружного адміністративного суду Києва, до чого закликали українці петицією, яка набрала понад 25 тисяч голосів.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» 2 листопада.

«Я дійсно вважаю, що повинно бути перезавантаження ОАСК. Скільки ми говорили з фахівцями, якщо просто зараз, вибачте за слово, «прибрати» чи повністю нівелювати їхню роботу, ми будемо мати проблему з тим, що Вища кваліфікаційна комісія не запущена, вона повинна обирати суддів», — наголосив президент.

За словами Зеленського, у зв’язку з цим насамперед потрібно розібратися з питанням ВККС, а потім вже говорити про Окружний адмінсуд.

Окрім цього, президент повідомив, що при Офісі президента України вже сформована правова комісія.

«Щодо загалом і Конституційного суду, і ОАСК, і загалом роботи суддів, і доброчесності судової гілки влади, вже сформована сьогодні комісія при Офісі президента України, і ми чекаємо від них напрацювань — реальних, серйозних, фундаментальних», — розповів він.

Також Зеленський зазначив, що завдяки цим напрацюванням сподівається за найближчі місяці, «довести до суспільства, що хочемо перезавантажити судову гілку влади».